top of page

Sculpture Facelifting Buccal massage

Sculptural FaceLifting, ook wel "het antwoord van de natuur op botox en filler" genoemd, is een diepe weefselmassage van de gezichtsspieren. Onderdeel van de techniek is een intra-orale massage waarbij spieren vanuit de mondholte worden gemasseerd en als resultaat worden de spiertonus en elasticiteit hersteld, de huid wordt gladder, waardoor het gezicht zijn natuurlijke vorm terugkrijgt.

Ik ben getraind door o.a. Yakov Gershkovich, de wereldberoemde autoriteit op het gebied van sculpturale gezichtslifttechniek, natuurlijke verjonging en gezichtsmanipulatie, een holistisch alternatief voor invasieve liftprocedures. 

Hoe we eruit zien en hoe we ons voelen zijn met elkaar verbonden. Onze emoties hebben een grote impact op onze fysieke verschijning.

Sculpturale Face Lifting-techniek werkt met de spieren en gezichtsstructuur die het resultaat zijn van de emoties die we gedurende een leven hebben ervaren. Deze techniek werkt met de spieren en het bindweefsel van het gezicht, die op hun beurt de huid beïnvloeden.

Wanneer we emoties ervaren, zoals stress, angst of woede, kunnen deze emoties zich in ons lichaam vastzetten. Dit kan leiden tot spanning in de spieren, wat op zijn beurt kan leiden tot rimpels, fijne lijntjes en een vermoeide uitstraling.

Sculpturale Face Lifting-techniek helpt om deze spanning in de spieren los te laten. Door de spieren te masseren, worden ze ontspannen en kunnen ze weer in hun oorspronkelijke positie terugkeren. Dit kan leiden tot een jonger en strakker uiterlijk.

Daarnaast kan Sculpturale Face Lifting-techniek ook helpen om emotionele ontlading te brengen. Door de spieren te masseren, worden ook de emoties die in deze spieren vastzitten losgelaten. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning, geluk en welzijn.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe emoties zich kunnen manifesteren in ons gezicht:

 • Stress: Stress kan leiden tot spanning in de spieren van de voorhoofd, de wenkbrauwen en de ogen. Dit kan rimpels en fijne lijntjes rond de ogen en het voorhoofd veroorzaken.

 • Angst: Angst kan leiden tot spanning in de spieren van de mond, de kaak en de nek. Dit kan rimpels en fijne lijntjes rond de mond en de nek veroorzaken.

 • Woede: Woede kan leiden tot spanning in de spieren van de wangen, de kin en de nek. Dit kan rimpels en fijne lijntjes rond de wangen en de kin veroorzaken.

Sculpturale Face Lifting-techniek kan helpen om deze emoties te verwerken en om de spieren en gezichtsstructuur te herstellen. Dit kan leiden tot een jonger, strakker uiterlijk en een gevoel van welzijn.

Fysieke effecten

De fysieke effecten van Sculpturale Face Lifting-techniek zijn onder meer:

 • Verbetering van het uiterlijk van de huid: De behandeling kan helpen om de huid te verjongen en te verstevigen. Dit kan leiden tot een vermindering van rimpels, fijne lijntjes en een vermoeide uitstraling.

 • Stimulering van de aanmaak van collageen en elastine: Collageen en elastine zijn eiwitten die de huid stevigheid en elasticiteit geven. De behandeling kan helpen om de aanmaak van deze eiwitten te stimuleren.

 • Verbetering van de spiertonus van het gezicht: De spieren van het gezicht kunnen door veroudering en andere factoren zwakker worden. De behandeling kan helpen om de spiertonus te verbeteren.

 • Diepe ontspanning van de gezichtsspieren en vermindering van fijne lijntjes: De behandeling kan helpen om de gezichtsspieren diep te ontspannen. Dit kan leiden tot een vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

 • Herstelt de natuurlijke houding van het gezicht: De behandeling kan helpen om de natuurlijke houding van het gezicht te herstellen. Dit kan leiden tot een jonger en strakker uiterlijk.

 • Verbetert de bloedcirculatie en lymfestroom: De behandeling kan helpen om de bloedcirculatie en lymfestroom te verbeteren. Dit kan leiden tot een gezondere huid.

 • Vermindert wallen: De behandeling kan helpen om wallen onder de ogen te verminderen.

 

 • Emotionele effecten

De emotionele effecten van Sculpturale Face Lifting-techniek zijn onder meer:

 • Verwijdering van emotionele blokkades en verbetert het welzijn: De behandeling kan helpen om emotionele blokkades die in de spieren van het gezicht vastzitten los te laten. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning, geluk en welzijn.

 • Helpt verminderen van gespannen kaakspieren (tandenknarsen): De behandeling kan helpen om gespannen kaakspieren te ontspannen. Dit kan leiden tot een vermindering van tandenknarsen en hoofdpijn.

Algemene oordelen

Over het algemeen zijn de oordelen over Sculpturale Face Lifting-techniek positief. De techniek wordt gezien als een veilige en effectieve manier om de veroudering van het gezicht te verminderen. De behandeling kan leiden tot een aantal positieve effecten, zowel fysiek als emotioneel.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van Sculpturale Face Lifting-techniek variëren van persoon tot persoon. De resultaten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de leeftijd, de conditie van de huid en de individuele reactie op de behandeling.

 

Het is goed om te weten dat Sculpturale Face Lifting-techniek geen gewone gezichtsmassage is. Het is een meer indringende techniek die de spieren en het bindweefsel van het gezicht losmaakt en verstevigt.

Dit kan leiden tot een aantal verschillende reacties, zowel fysiek als emotioneel.

Fysieke reacties

De meest voorkomende fysieke reacties na een Sculpturale FaceLifting-behandeling zijn:

 • Spierpijn of een beurs gevoel: De spieren van het gezicht worden tijdens de behandeling losgemaakt en gerekt. Dit kan leiden tot spierpijn of een beurs gevoel, vooral bij de eerste keer dat je de behandeling ondergaat. De pijn kan 2 tot 4 dagen aanhouden.

 • Gevoelige tanden: Tijdens de behandeling wordt er druk uitgeoefend op de spieren van de kaak. Dit kan leiden tot gevoelige tanden. De gevoeligheid kan enkele dagen aanhouden.

 • Licht gezwollen of rode plekjes: De behandeling kan leiden tot lichte zwelling of roodheid van de huid. Dit is meestal binnen enkele uren of dagen weer verdwenen.

 

Emotionele reacties

Sculpturale FaceLifting-techniek kan ook leiden tot een aantal emotionele reacties. Deze reacties kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van je persoonlijke situatie en ervaringen.

Enkele mogelijke emotionele reacties zijn:

 • Een gevoel van ontspanning en welzijn: De behandeling kan helpen om stress, spanning en angst los te laten. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning en welzijn.

 • Emoties komen vrij: De behandeling kan ook helpen om emoties die in de spieren van het gezicht vastzitten los te laten. Dit kan leiden tot een gevoel van verdriet, woede of vreugde.

 • Een gevoel van onbehagen: De behandeling kan soms leiden tot een gevoel van onbehagen, vooral als je niet gewend bent aan massages of aanraking. Dit gevoel is meestal van korte duur.

Het is belangrijk om te weten dat deze reacties normaal zijn en dat ze meestal vanzelf verdwijnen. Als je je zorgen maakt over de reacties die je ervaart, is het raadzaam om contact op te nemen met degene die de behandeling heeft uitgevoerd.

Hier zijn enkele tips om de fysieke en emotionele reacties na een Sculpturale Face Lifting-behandeling te verminderen:

 • Rust: Neem na de behandeling voldoende rust. Dit helpt de spieren te herstellen.

 • Drink veel water: Water helpt de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

 • Eet gezond voedsel: Gezond voedsel helpt het lichaam te herstellen.

 • Mediteer of doe yoga: Meditatie en yoga kunnen helpen om stress en spanning te verminderen.

 

Als je voor het eerst een Sculpturale Face Lifting-behandeling ondergaat, is het raadzaam om de behandeling te laten uitvoeren door een gecertificeerde professional. Deze professional kan je helpen om de behandeling op een veilige en effectieve manier uit te voeren.

Voor de beste resultaten worden er meerdere behandelingen 1 keer per week aanbevolen. Deze behandelingen helpen om de spieren en het bindweefsel van het gezicht te herstellen en te verstevigen.

Na deze basisbehandeling kan je overgaan op een onderhoudsprogramma.

Dit kan bestaan uit maandelijkse behandelingen.

Het onderhoudsprogramma helpt om de resultaten van de basisbehandeling te behouden.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een onderhoudsprogramma:

 • Overleg met je behandelaar: Je behandelaar kan je helpen om een onderhoudsprogramma te kiezen dat bij jouw individuele behoeften past.

 • Wees flexibel: Je onderhoudsbehoeften kunnen veranderen naarmate je ouder wordt. Het is belangrijk om flexibel te zijn in je onderhoudsprogramma.

 

Behandeling 60 min.  €75,- 
                           90 min. €95,-   Extra aandacht voor rug en nek 

Kuurbehandeling:

5 behandelingen van 60 min. €350,-

5 weken lang wordt de huid 1 keer per week behandeld.

 

bottom of page